Popis
Zacapa, to jsou guatemalské rumy z panenského medu cukrové třtiny, které vznikají v destilační koloně a zrají systémem solera v nadmořské výšce 2.300 metrů, pod dohledem nejslavnější master blenderky Loreny Vasquez.
Zacapa El Alma je druhou ze čtyř limitovaných edic z kolekce Heavenly Casks. Jako ostatní zraje systémem solera a jde o blend 6-24letých rumů. El Alma zrála znovu ve vypálených sudech po americké whiskey, které ji dodaly tóny pražených vlašských ořechů.
Dokonalý způsob, jak si vychutnat rum Zacapa El Alma, je v jeho čisté podobě nebo na ledu. Pokud si chcete dopřát ještě o něco větší zážitek, doplňte opečené vlašské ořechy.
Lorena Vasquez doporučuje rum podávat s uzenou šunkou nebo hovězím masem marinovaným v sójové omáčce s nádechem sezamového oleje a medu. Alternativou může být uzený sýr gouda s pomerančovým nebo broskvovým džemem.